تازه های سایت

17. شهريور 1396 - 12:32
برگزاری جشنواره"به" به زبان ترکی(هیوا)، فرصت مناسبی است تا ضمن شناساندن مناطق توریستی و تفریحی منطقه به مردم، این میوه برند کشوری بیش از پیش در کشور معرفی شده و حدالامکان اصالت این محصول برتر که اختصاصاً از نوع طعم و شکل ازآن گیوی است، حفظ شود.

به گزارش کوثرخبر، به گفته فرماندار شهرستان کوثر، جشنواره"به" در یک ماه آینده در شهر گیوی برگزار می شود، هرچند این جشنواره برای نخستین بار در شهر گیوی برگزار می شود ولی بطبع در احیا ساختن ظرفیت ها و پتانسیل های بسیاری در حوزه باغداری، گردشگری و ... را موجب خواهد شد.

همانطور که عنوان شد، میوه "به" در شهر گیوی نوع و اشکال متعددی دارد که این محصول برتر را نسبت به دیگر محصولات مشابه کشوری متمایز می کند، از سویی با توجه به برداشت انواع مختلف این محصول از باغات گیوی برند کشوری ازآن شهر گیوی شده و بطور اختصاصی تنها در این منطقه رشد می کند.

تولید مرغوبترین میوه 'به'در شهرستان کوثر

اما با توجه به بی مهری های صورت گرفته در حوزه باغداری نام و عنوان این محصول تا به این تاریخ در سطح کشور و جهان مغفول مانده است و متاسفانه اصالت این میوه برتر که برند کشوری را دارد و ازآن گیوی می باشد، به نوعی به دیگر استانها اختصاص داده شده است.

حال برگزاری جشنواره "به" در گیوی علاوه بر اینکه فرصتی برای حفظ برند این محصول در کشور با نام (هیوای گیوی) است، موجب شناساندن رقم های مختلف و با کیفیت بالای آن خواهد شد، در نتیجه می تواند در جذب گردشگران نیز نقش مهمی ایفا کرده و توجه سرمایه گذاران در این حوزه و همچنین حوزه فرآورده های کشاورزی را جلب کند.

تولید مرغوبترین میوه 'به'در شهرستان کوثر

یک کارشناس کشاورزی و باغی در گفتگو با خبرنگار کوثرخبر اظهار کرد: "به" گیوی امروز نیازمند توجهات ملی و بین المللی است؛ چرا که می توان ضمن فعالیت در حوزه باغداری به رشد صنعت تولید در بخش فراوری میوه جات و همچنین تقویت صنایع تبدیلی با اتکا به سیاست اقتصاد مقاومتی پرداخت.

اسدی با بیان اینکه بخش مهمی از چرخه اقتصادی شهر و استان را می توان از میوه "به" و فراوری این میوه برند کشوری تامین کرد، افزود: "به" برای شهر گیوی یک فرهنگ و یک نماد است و در این نماد در فولکلور و سنن این دیار رسوخ کرده و گیوی را تنها با "به" مشهورش می شناسند، وظیفه نهادهای فرهنگی برجسته کردن آداب و رسوم اصیل و بومی است و انتظار می رود این جشنواره نسبت به احیای این اصل کمک کند.

وی اظهار کرد: چون این جشنواره نخستین حرکت فرهنگی - گردشگری مسئولان امر در حوزه کشاورزی و باغداری است، باید تمامی تلاش ها بر این باشد که فرهنگ، هنر، ادب، تاریخ، آداب و رسوم، ظرفیت های کشاورزی و باغداری، دغدغه های باغداران منطقه و همچنین ظرفیت های مربوط به صنایع دستی و گردشگری شهر گیوی برای بازدیدکنندگان معرفی شود.

این کارشناس جهاد کشاورزی خاطر نشان کرد: روش های نوین اصول آبیاری و باغداری مهمترین اصولی است که می بایست در این وضعیت تاسفبار کمبود آبهای زیرزمینی رعایت شود.

Image result for ‫میوه به شهر گیوی‬‎

به گزارش کوثرخبر، حاجی آقا کیشی، آجی شیرین، خاچا شیرین و ترش انواع 'به' های گیوی است که رقم حاجی آقا کیشی به فرم سیب گلابی بوده و ذائقه پسند و خوش خوراک است و رقم آجی شیرین به دلیل خاصیت انبارداری ماندگاری بیشتر داشته و از رقم ترش نیز برای تهیه مربا استفاده می شود.

امیدواریم این جشنواره با کمک مسئولان امر، مردم، اصحاب رسانه و مطبوعات بتواند توانمندیهای شهر گیوی را بیش از پیش در اوضاع اقتصادی و فرهنگی در سطح ملی و بین المللی در معرض دید قرار دهد.

انتهای پیام/

نظرات کاربران

پایگاه اطلاع رسانی امام خامنه ای
سایت اطلاع رسانی دانا
پایگاه خبری تحلیلی سبلانه
مبایل و تبلت TECH 21
پایگاه خبری تحلیلی شمالغرب
سایت خبری ازناو خلخال
شرکت ارتباطات امگا گستر
لابراتوار تخصصی پروتز های دندانی علیپور
 تالار و رستوران بزرگ فرهنگیان در گیوی افتتاح شد
کمک های مردمی و پشتیبانی از جبهه مردمی انقلاب اسلامی